« terug naar vorige pagina

Nieuws uit de praktijk

Vrijdag 1 juli is zijn de huisartsenpraktijken alleen voor spoed bereikbaar
De huisartsenpraktijken in Haaksbergen sluiten aan bij de landelijke huisartsenzorg manifestatie op vrijdag 1 juli.
Daarom zijn wij die dag alleen voor spoed (zaken die niet kunnen wachten tot maandag) te bereiken. Belt u hiervoor het spoednummer van de praktijk.

Waarom sluiten wij hierbij aan?
De zorg die we u kunnen bieden in de huisartsenpraktijk staat om verschillende redenen onder druk:

  • De zorgvraag neemt toe en wordt complexer.
  • Door veranderingen in het zorgstelsel en schaarste op andere plekken in de zorg wordt een steeds groter beroep gedaan op de huisartsenpraktijken. Zowel overdag als in de avond- nacht en weekenduren.
  • Patiënten moeten na verwijzing van de huisarts steeds vaker lang wachten op de vervolgzorg. Daardoor komt de patiënt regelmatig tussentijds opnieuw bij de huisarts.
  • Er wordt steeds vaker zorg verplaatst van bijvoorbeeld het ziekenhuis naar de huisartsen. Bijvoorbeeld vervolg controles.
  • We krijgen we er voortdurend nieuwe taken bij (bijvoorbeeld de corona vaccinaties), maar er gaan geen taken af.

Hierdoor komt de tijd die de huisarts per patiënt kan besteden in de knel. Steeds meer huisartsen en medewerkers ervaren een te hoge werkdruk.
Dit is een bedreiging voor de toekomst van de huisartsenzorg, het zorgstelsel en de kwaliteit en toegankelijkheid van de patiëntenzorg.

Het probleem bestaat natuurlijk al langer, maar we staan nu op een keerpunt; de huisartsenzorg zit aan zijn grens én er worden op dit moment landelijk nieuwe plannen gemaakt voor de komende jaren.

Het is dus nu tijd om een krachtig geluid te laten horen en het tij te keren.
Wij hopen op uw begrip: we laten voor ons en u, onze stem horen.

 

CORONA VIRUS 
Voor betrouwbare informatie kunt u terecht op www.thuisarts.nl, www.rivm.nl en www.ggdtwente.nl.

Denkt u dat u mogelijk besmet kunt zijn het Coronavirus?: U hoest, u heeft koorts en u bent in een risicogebied geweest of in contact geweest met iemand die besmet is?
Kom NIET naar de huisartsenpraktijk! U kunt daar andere zieke patiënten besmetten. Belt u met de huisartsenpraktijk, dan bespreken we met u hoe te handelen.